Fr En

De Cercle des Sciences (CdS) van de Université libre de Bruxelles is een van de oudste kringen van de ULB en bestaat onder de vorm van een vzw al sinds 1890. De Kring stelt zich als doel om enerzijds studenten te verzamelen door verschillende activiteiten te organiseren op het vlak van wetenschap, folklore en cultuur, en anderzijds, studenten te begeleiden tijdens hun studies.


De studenten worden geholpen door het verkopen van cursussen en examenvragen, maar ook door de organisatie van een peter- en meterdag in het begin van het academiejaar.

De CdS organiseert daarnaast ook volgende activiteiten:

   - De 10 km van de ULB is een loopwedstrijd waarvan alle winst wordt ingezet in wetenschappelijk onderzoek van onze faculteit. Jaarlijks komt dit neer op meer dan 15.000€.
   - De 'Festival du Film Scientifique de Bruxelles', met als moto <>. Het beoogt niet enkel wetenschappers als doelpubliek, maar ook nieuwsgierige bezoekers om zo wetenschap toegankelijk te maken en te promoten.
   - De 'Nuit des Sciences', officieel galabal van de Faculté des sciences dat elk jaar studenten, assistenten en proffen bijeenbrengt.
   En ten slotte de Jobday-Sciences, waar de Cercle des Sciences zeer trots op is, geeft de mogelijkheid om dankzij jullie de studenten te begeleiden in hun eerste stappen van het professioneel leven.

Voor meer informatie over de Cercle des Sciences, nodigen we jullie uit om onze website te bezoeken.

De Wetenschappelijke Kring is een organisatie voor en door studenten, verbonden aan de faculteit Wetenschappen en Bio-Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Al sinds 1949 slaan wij de brug tussen alle studenten van onze faculteit met de instanties van VUB, alsook het bedrijfsleven.

De Vrije Universiteit Brussel is een van de meest vooruitstrevende universiteiten van het land. Voor hen vertegenwoordigen wij alle studenten Bio-ingenieurswetenschappen, Biologie, Chemie, Fysica, Geografie, Computerwetenschappen en Wiskunde. Net zoals onze universiteit, alsook de passie voor wetenschap bij jongeren, groeit onze vereniging voortdurend.

NDe Wetenschappelijke Kring organiseert elk jaar tal van activiteiten, waaronder de meest bekende:

   - De Nacht van de Wetenschap, officieel galabal van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen voor studenten, assistenten en professoren.
   - De Dag van de Wetenschap, elk jaar steunt het bestuur van WK deze activiteit door daar vrijwillig te werken. De Dag van de Wetenschap is gesponsord door de VUB en georganiseerd om jongeren van alle leeftijd een voorproefje te geven met de wetenschap.
   - Eindejaars BBQ, om het einde van het academiejaar te vieren organiseren we een groot bbq voor heel de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen van de VUB.
   En ten de Jobday-Sciences, naturlijk.

 

Voor meer informatie over de Cercle des Sciences, nodigen we jullie uit om onze website te bezoeken.